Oikeustiede:merkittävään yleiseen etuun liittyvä pakottava syy

From Tieteen termipankki
Jump to: navigation, search

merkittävään yleiseen etuun liittyvä pakottava syy

merkittävään yleiseen etuun liittyvä pakottava syy
Definition Euroopan unionin tuomioistuimen oikeuskäytännössään tunnustama ja usein esimerkiksi perusoikeuksiin liittyvä merkittävä yleinen etu on rajoitusperuste, jonka nojalla voidaan sisämarkkinoiden perusvapauksien täysimääräistä toteutumista silloin, kun kyseessä olevaa alaa sääntelevää unionin tason lainsäädäntöä ei ole
Explanation Neljä sisämarkkinoiden perusvapautta muodostavat Euroopan unionin sisämarkkinaoikeuden ytimen. Jäsenvaltioiden väliset tuonnin ja viennin määrälliset rajoitukset sekä niitä vaikutuksiltaan vastaavat toimenpiteet ovat kiellettyjä niin tavaroiden, palveluiden, henkilöiden kuin myös pääoman vapaan liikkuvuuden osalta. Näistä voidaan kuitenkin tehdä poikkeuksia merkittävään yleiseen etuun liittyvän pakottavan syyn näin vaatiessa. Euroopan unionin tuomioistuin on katsonut esimerkiksi liikenneturvallisuuden tällaiseksi yleiseen etuun liittyväksi pakottavaksi syyksi.
Additional Information
Kirjoittajat: Sirja-Leena Penttinen ja Kim Talus

Related Concepts

Sources

RaitioJ2013

References

Lähdeviittaus tähän sivuun:
Tieteen termipankki 22.9.2020: Oikeustiede:merkittävään yleiseen etuun liittyvä pakottava syy. (Tarkka osoite: https://tieteentermipankki.fi/wiki/Oikeustiede:merkittävään yleiseen etuun liittyvä pakottava syy.)


Siirry tarkastelemaan sivun muokkaushistoriaa →SLYpalkki.jpg