Oikeustiede:asunto-osakeyhtiö

From Tieteen termipankki

asunto-osakeyhtiö

asunto-osakeyhtiö
Definition osakeyhtiö, jonka yhtiöjärjestyksessä määrätty tarkoitus on omistaa ja hallita vähintään yhtä sellaista rakennusta tai sen osaa, jossa olevan huoneiston tai huoneistojen yhteenlasketusta lattiapinta-alasta yli puolet on yhtiöjärjestyksessä määrätty osakkeenomistajien hallinnassa oleviksi asuinhuoneistoiksi
Explanation

Asunto-osakeyhtiön jokainen osake tuottaa yksin tai toisten osakkeiden kanssa oikeuden hallita yhtiöjärjestyksessä määrättyä huoneistoa tai muuta osaa yhtiön hallinnassa olevasta rakennuksesta tai kiinteistöstä. Asunto-osakeyhtiöitä on kaupparekisteritietojen mukaan 2.1.2018 kaikkiaan 89.134 kappaletta.

Tarkoituksensa toteuttamiseksi asunto-osakeyhtiö huolehtii hallinnassaan olevien kiinteistöjen ja rakennusten pidosta asunto-osakeyhtiölaissa laissa säädetyllä ja yhtiöjärjestyksessä määrätyllä tavalla. Yhtiöjärjestyksessä voidaan määrätä myös yhtiön muusta toiminnasta, joka liittyy kiinteistön tai rakennuksen käyttöön.
Additional Information
Kirjoittaja: Veikko Vahtera

Related Concepts

Sources

VahteraV2017, s. 38-92, Jauhiainen&al2013, Sillanpää&Vahtera2011

References

Lähdeviittaus tähän sivuun:
Tieteen termipankki 6.12.2022: Oikeustiede:asunto-osakeyhtiö. (Tarkka osoite: https://tieteentermipankki.fi/wiki/Oikeustiede:asunto-osakeyhtiö.)


Siirry tarkastelemaan sivun muokkaushistoriaa →