Oikeustiede:kiinteistötoimitus

From Tieteen termipankki
Jump to navigation Jump to search

kiinteistötoimitus

kiinteistötoimitus
Definition yleisnimike kaikille viranomaistoimituksille, joita suoritetaan etenkin kiinteistöjen muodostamiseksi, jakamiseksi tai niitä palvelevien käyttöyhteyksien luomiseksi
Explanation Jotta kiinteistö olisi käytettävissä luovutukseen, panttina ym., sen tulla olla muodostettu kiinteistönmuodostamista koskevien säännösten mukaan toimituksessa ja sen jälkeen merkitty rekisteriyksikkönä kiinteistörekisteriin. Tällaisia kiinteistönmuodostamistoimituksia ovat etenkin lohkominen, halkominen, tontinmittaus ja lunastustoimitus. Muita toimituksia, joissa ei muodosteta uutta kiinteistörajaa, vaan järjestetään kiinteistöjen välisiä käyttösuhteita, ovat kiinteistönmääritystoimitukset, etenkin rajankäynti, ja kiinteistönjärjestelytoimitukset, etenkin rasitetoimitus, tilusvaihto ja uusjako. Kiinteistöjen ohella kiinteistötoimitukset voivat kohdistua myös epäitsenäisiin alueisiin kuten yhteisalueisiin.
Additional Information
Kirjoittaja: Erkki J. Hollo

Related Concepts

Sources

HolloE2006, PietiläJ1971

References

Lähdeviittaus tähän sivuun:
Tieteen termipankki 26.2.2021: Oikeustiede:kiinteistötoimitus. (Tarkka osoite: https://tieteentermipankki.fi/wiki/Oikeustiede:kiinteistötoimitus.)


Siirry tarkastelemaan sivun muokkaushistoriaa →