Rekisteröityminen käyttäjäksi

From Tieteen termipankki
This page contains changes which are not marked for translation.


Termipankkiin pitää rekisteröityä omalla nimellä. Käyttäjätunnus tehdään muotoon Etunimi Sukunimi. Esim. Antti Kanner. Käyttäjäksi rekisteröidytään minkä tahansa termipankin sivun ylälaidan linkistä "Kirjaudu sisään tai luo tunnus". Rekisteröitymissivulle pääsee myös tästä.

Käyttäjätunnusta ei tarvita, jos haluat vain lukea termipankin käsite- ja nimityssivuja ja näistä käytyä keskustelua. Käyttäjätunnusta kuitenkin tarvitaan, jos haluat osallistua termeistä käytyihin keskusteluihin. Käsite- ja nimityssivujen muokkaaminen vaatii lisäksi jäsenyyttä siinä asiantuntijaryhmässä, johon muokattava käsite kuuluu. Esimerkiksi sivun Kasvitiede:emi muokkaaminen vaatii jäsenyyttä Kasvitiede-ryhmässä.

Asiantuntijaryhmän jäsenyyden voi saada toiselta aihealueen asiantuntijalta. Jos haluaa hoitaa oikeudet ylläpidon kautta, sitä varten on tehtävä ilmoitus sähköpostilla osoitteeseen tieteentermipankki-tuki@helsinki.fi. Sähköpostiviestissä tulee ilmoittaa aihealue, jonka asiantuntijajäsenyyden haluaa. Asiantuntijajäsenyyden saatuaan kannattaa tutustua uuden asiantuntijakäyttäjän ohjeisiin.

Uuden aihealueen perustaminen tapahtuu myös ottamalla yhteys ylläpitoon. Perehdythän myös ohjeisiin sivulla uuden aihealueen perustaminen.