Registrera dig som användare

From Tieteen termipankki
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Rekisteröityminen käyttäjäksi and the translation is 100% complete.


Använd ditt eget namn då du registrerar dig i termbanken. Användarnamnet ska skrivas enligt formen Förnamn Efternamn, t.ex. Antti Kanner. Du kan registrera dig som användare via länken "Logga in eller skapa användarnamn” som finns högst uppe på alla sidor i termbanken. Du kommer också till registreringssidan härifrån.

Det är inte nödvändigt att skapa ett användarnamn för att kunna läsa det material som finns på termbankens sidor. Genom att registrera dig som användare kan du delta i diskussionerna som förs på de olika sidorna. För att kunna redigera begrepps- eller benämningssidorna krävs ändå att du är medlem i en expertgrupp som representerar det ämnesområde dit begreppet eller benämningen hör.

För att bli medlem i en expertgrupp ska du meddela om detta per e-post till tieteentermipankki-tuki@helsinki.fi. Nämn också vilket ämnesområde expertgruppen hör till. Här kan du bekanta dig med anvisningarna för nya expertmedlemmar.

Du kan grunda ett nytt ämnesområde genom att ta kontakt per epost till tieteentermipankki-info@helsinki.fi. Läs först instruktionerna för att grunda ett nytt ämnesområde.