Rekisteröityminen käyttäjäksi

From Tieteen termipankki
Jump to navigation Jump to search


Termipankkiin pitää rekisteröityä omalla nimellä. Käyttäjätunnus tehdään muotoon Etunimi Sukunimi. Esim. Antti Kanner. Käyttäjäksi rekisteröidytään minkä tahansa termipankin sivun ylälaidan linkistä "Kirjaudu sisään tai luo tunnus". Rekisteröitymissivulle pääsee myös tästä.

Termipankin käsite- ja nimityssivujen sekä näistä käydyn keskustelun lukeminen ei edellytä käyttäjätunnuksen tekemistä. Käyttäjätunnuksen saatuaan voi osallistua termeistä käytyihin keskusteluihin. Käsite- ja nimityssivujen muokkaaminen vaatii kuitenkin jäsenyyttä siinä asiantuntijaryhmässä, johon muokattava käsite kuuluu. Esimerkiksi sivun Kasvitiede:emi muokkaaminen vaatii jäsenyyttä Kasvitiede-ryhmässä.

Asiantuntijaryhmän jäsenyyttä varten on toistaiseksi tehtävä sähköpostitise ilmoitus sähköpostilla osoitteeseen tieteentermipankki-tuki@helsinki.fi. Sähköpostiviestissä on hyvä ilmoittaa aihealue, jonka asiantuntijajäsenyyden haluaa. Asiantuntijajäsenyyden saatuaan kannattaa tutustua uuden asiantuntijakäyttäjän ohjeisiin.

Uuden aihealueen perustaminen tapahtuu myös ottamalla yhteys ylläpitoon. Kannattaa myös lukea ohjeet sivulta uuden aihealueen perustaminen.