Oikeustiede:vahvistettu jakoluettelo

From Tieteen termipankki
Jump to navigation Jump to search

vahvistettu jakoluettelo | konkurssituomio

Tämä sivu on vielä tarkistamatta
vahvistettu jakoluettelo
konkurssituomio (vanhentunut)
Definition tuomioistuimen päätös, jossa vahvistetaan konkurssisaatavat ja se maksunsaantijärjestys, jonka mukaisesti pesänhoitaja maksaa konkurssivelkojille jako-osuudet konkurssipesään kuuluvasta varallisuudesta
Explanation

Vahvistettu jakoluettelo on konkurssituomioistuimen vahvistama asiakirja (päätös). Aikaisemmassa lainsäädännössä (konkurssisääntö 31/1868) jakoluettelon vahvistamispäätöstä vastasi konkurssituomio. Velan vanhentumisesta annetussa laissa (728/2003) käytetään edelleen termiä konkurssituomio, joka siis nykyisin merkitsee vahvistettua jakoluetteloa.

Vahvistettu jakoluettelo pohjautuu pesänhoitajan jakoluetteloon, jonka pesänhoitaja on laatinut valvontojen, lausumien ja riitautusten perusteella. Tuomioistuimen velvollisuutena on tutkia, että pesänhoitajan jakoluettelo täyttää laissa säädetyt vaatimukset ja että menettelysäännöksiä on noudatettu. Tuomioistuimen päätökseen, jolla jakoluettelo on vahvistettu, saa hakea muutosta.

Pesänhoitaja määrittää kunkin velkojan jako-osuuden vahvistetun jakoluettelon mukaisesti. Luettelo on ulosottoperuste ainoastaan kyseiseen konkurssipesään kuuluvaan omaisuuteen nähden.

Käytetyt lähteet: Konkurssilaki 120/2004
Additional Information
Kirjoittaja: Tuula Linna

Related Concepts

Sources

HE26/2003, Könkkölä&Linna2013

References

Lähdeviittaus tähän sivuun:
Tieteen termipankki 28.9.2021: Oikeustiede:vahvistettu jakoluettelo. (Tarkka osoite: https://tieteentermipankki.fi/wiki/Oikeustiede:vahvistettu jakoluettelo.)


Siirry tarkastelemaan sivun muokkaushistoriaa →SLYpalkki.jpg