Oikeustiede:velkojainkokous

From Tieteen termipankki
Jump to navigation Jump to search

velkojainkokous

velkojainkokous
Definition konkurssipesän hallinnossa ylintä päätösvaltaa käyttävä elin, jossa konkurssivelkojien äänivalta määräytyy konkurssisaatavan suuruuden mukaisesti
Explanation

Konkurssipesässä ylin päätösvalta kuuluu konkurssivelkojille ja juoksevien asioiden hoitaminen pesänhoitajalle. Konkurssivelkojalla tarkoitetaan velkojaa, jolla on konkurssivelalliselta konkurssisaatava. Konkurssivelkojat käyttävät konkurssipesässä päätäntävaltaansa pesänhoitajan koolle kutsumassa velkojainkokouksessa. Velkojainkokouksessa läsnä olevat velkojat saavat äänestää konkurssisaatavansa suuruuden mukaisesti (”euro ja ääni”) määräytyvällä äänimäärällä. Velkojainkokous voidaan pitää myös esimerkiksi puhelimen tai videon välityksellä.

Velkojainkokouksen vaihtoehtona on niin sanottu muu päätöksentekomenettely. Siinä konkurssivelkojat ilmaisevat kantansa kirjallisesti tai esimerkiksi sähköpostilla.

Käytetyt lähteet: Konkurssilaki (120/2004)
Additional Information
Kirjoittaja: Tuula Linna

Related Concepts

Sources

HE26/2003, Könkkölä&Linna2013

References

Lähdeviittaus tähän sivuun:
Tieteen termipankki 28.9.2021: Oikeustiede:velkojainkokous. (Tarkka osoite: https://tieteentermipankki.fi/wiki/Oikeustiede:velkojainkokous.)


Siirry tarkastelemaan sivun muokkaushistoriaa →