Oikeustiede:kommandiittiyhtiö

From Tieteen termipankki

kommandiittiyhtiö

kommandiittiyhtiö
Definition henkilöyhtiö, jossa yhden tai useamman yhtiömiehen, ei kuitenkaan kaikkien, vastuu yhtiön velvoitteista on rajoitettu yhtiösopimuksen osoittamaan omaisuuspanoksen määrään
Explanation

Kommandiittiyhtiö on yhtiömuoto, josta on säädetty laissa avoimesta yhtiöstä ja kommandiittiyhtiöstä (389/1988). Kommandiittiyhtiö on niin sanottu henkilöyhtiö, joka on yhtiösopimuksessa määritelty kommandiittiyhtiöksi erotuksena avoimesta yhtiöstä.

Kommandiittiyhtiössä yhden tai useamman yhtiömiehen, ei kuitenkaan kaikkien, vastuu yhtiön velvoitteista on rajoitettu yhtiösopimuksen osoittamaan omaisuuspanoksen määrään. Tällaista yhtiömiestä kutsutaan äänettömäksi yhtiömieheksi erotuksena vastuunalaisesta yhtiömiehestä, joka vastaa koko henkilökohtaisella omaisuudellaan yhtiön velvoitteista. Avoimen yhtiön ja kommandiittiyhtiön ero perustuu juuri äänettömän yhtiömiehen vastuun sisällön määrittämiseen ja tämän asemaan yhteisössä.
Additional Information
Kirjoittaja: Ville Pönkä

Related Concepts

Sources

HernbergA1915, Hyvönen&Caselius1972, Immonen&al2012, VillaS2018, Wilhelmsson&Jääskinen2001

References

Lähdeviittaus tähän sivuun:
Tieteen termipankki 6.12.2022: Oikeustiede:kommandiittiyhtiö. (Tarkka osoite: https://tieteentermipankki.fi/wiki/Oikeustiede:kommandiittiyhtiö.)


Siirry tarkastelemaan sivun muokkaushistoriaa →