Oikeustiede:irtisanomisaika (velvoiteoikeus)

From Tieteen termipankki
Jump to navigation Jump to search

irtisanomisaika (velvoiteoikeus)

irtisanomisaika (velvoiteoikeus)
Definition Aika, jonka kuluttua sopimussuhde päättyy irtisanomisen seurauksena. Aika alkaa kulua, ellei toisin ole sovittu tai säädetty, siitä, kun irtisanojan vastapuoli on saanut tiedon irtisanomisesta.
Explanation Toistaiseksi voimassa oleva sopimus lopetetaan säännön mukaan irtisanomalla se. Sen jälkeen alkaa irtisanomisaika kulua irtisanomisen tiedoksi antamisesta tai sovitusta taikka säädetystä ajasta. Irtisanomisaika on, ellei muuta ole sovittu, kohtuullinen aika. Irtisanomisen avulla sopijapuoli pääsee sopimuksesta eroon vastapuolen toiveista riippumatta. Sopimus voidaan päättää myös sopimalla siitä, mutta silloin osapuolten on oltava yksimielisiä. Irtisanomisilmoituksesta, kuten ei irtisanomisestakaan, ole yleisiä säännöksiä, mutta eri sopimussuhteita koskevista laeista niitä löytyy. Esimerkkinä voidaan mainita vuokraa koskevat lait. Määräyksiä on annettu esimerkiksi ilmoituksen muodosta, todisteellisuudesta, sisällöstä ja siitä, milloin sopimus voi aikaisintaan päättyä irtisanomisen johdosta eli irtisanomisajasta.
Additional Information
Kirjoittaja: Ari Saarnilehto

Related Concepts

Sources

HemmoM2003

References

Lähdeviittaus tähän sivuun:
Tieteen termipankki 28.10.2020: Oikeustiede:irtisanomisaika (velvoiteoikeus). (Tarkka osoite: https://tieteentermipankki.fi/wiki/Oikeustiede:irtisanomisaika (velvoiteoikeus).)


Siirry tarkastelemaan sivun muokkaushistoriaa →