Oikeustiede:JHTT-tilintarkastus

From Tieteen termipankki

JHTT-tilintarkastus

JHTT-tilintarkastus
Definition ammattitilintarkastus, jonka toimittaa julkishallinnon ja -talouden tilintarkastuslautakunnan hyväksymä henkilö tai yhteisö
Explanation

Kunnan tilintarkastus perustuu ammattitilintarkastukseen. Ennen vuoden 1995 kuntalakia ammattitilintarkastus ei ollut pakollinen, vaan tilintarkastus perustui luottamushenkilötilintarkastukseen. Valtuusto valitsee hallinnon ja talouden tarkastamista varten yhden tai useamman tilintarkastajan, joka toimii tehtävässään virkavastuulla. Tilintarkastajat voidaan valita enintään kuuden tilikauden hallinnon ja talouden tarkastamista varten. Tilintarkastajien valinnan valtuustolle valmistelee tarkastuslautakunta, joka kilpailuttaa tilintarkastuspalvelut. Tilintarkastajalla on oltava edellytykset riippumattoman tilintarkastuksen toimittamiseen. Tilintarkastajan tulee olla julkishallinnon ja -talouden tilintarkastajalautakunnan hyväksymä henkilö (JHTT-tilintarkastaja) tai yhteisö (JHTT-yhteisö).


Lähteet: kuntalaki (365/1995) 72−73 §, JHTT-järjestelmän kehittämishanke 2007
Additional Information
Kirjoittaja: Kirsi Kuusikko

Related Concepts

Sources

Harjula&Prättälä2012, s. 604-628

References

Lähdeviittaus tähän sivuun:
Tieteen termipankki 26.11.2022: Oikeustiede:JHTT-tilintarkastus. (Tarkka osoite: https://tieteentermipankki.fi/wiki/Oikeustiede:JHTT-tilintarkastus.)


Siirry tarkastelemaan sivun muokkaushistoriaa →