Keskustelu Termipankkista:Etusivu

Page contents not supported in other languages.
Tieteen termipankista

Sisältö Viimeisin muokkaus::20160418180010#Mediawiki

Ketjun otsikkoVastauksiaViimeksi muokattu
Wikiopistoyhteistyö13. lokakuuta 2022 kello 16.26
Tieteen termipankin englanninkielinen nimi huono 225. syyskuuta 2016 kello 09.15
Linkit227. huhtikuuta 2016 kello 21.51

Wikiopistoyhteistyö

Olisiko Tieteen termipankki ja/tai termipankin työhön osallistuvat henkilöt kiinnostuneet yhteistyön aloittamisesta Wikiopiston kanssa? Pilottihankkeeksi olisi ehdolla monialainen Ajatteleva_artefakti -tutkimushanke. Ideana olisi, että hankkeen avulla esimerkiksi opiskejijat voisivat harjoitella tieteellisten artikkelien kirjoittamista monialaisessa kontekstissa ja samalla edistää myös monialaisen termityön kehittämistä. Keskustelua asiasta toivotaan sekä tällä että Ajatteleva artefakti -hankkeen keskustelusivulla

Naturalisti (keskustelu)30. syyskuuta 2022 kello 13.38

Hei,

tosi hienoa, että olette kiinnostuneita termipankista! Aktiivisuus termipankin sivujen keskustelupuolia käyttämällä onnistuu varmasti. Muten tarvitsisimme vähän enemmän tietoa toimintatavoistanne ja suunnitelmistanne & toiveistanne. Kysymyshän on siitä, miten termipankin ja Wikiopiston toimintaperiaatteet saadaan kohtaamaan. Tieteen termipankkia täydentävät kunkin alan asiantuntijat, yleensä jatko-opiskeljoista väitelleisiin tutkijoihin, ja ideana on läpinäkyvyyden takaamiseksi toimia omalla nimellä, etunimi & sukunimi. Keskustelupuolelle voi kuitenkin kirjoitaa kuka tahansa rekisteröitynyt käyttäjä, vaikka toiveena on täälläkin oman nimen käyttö.

Minkälaista toimintaa suunnittelette?

Tiina Onikki-Rantajääskö (keskustelu)3. lokakuuta 2022 kello 16.26
 

Tieteen termipankin englanninkielinen nimi huono

Bank of Finnish Terminology in Arts and Sciences ei ole oikeaa englantia. Sen pitäisi olla Term Bank of Finnish... tai paremmin Database of... tai paremmin Finnish Art and Science Terminology Database tai ...Termbase.

Ekhart GEORGI (keskustelu)5. elokuuta 2016 kello 00.24

Nimeä täytyy muutenkin miettiä, koska kyse ei ole pelkästään suomenkielisestä tai suomalaisesta terminologiasta. Ehkä alusta asti mukana olevat voivat selitää, kuinka tuohon käännökseen päädyttiin.

Tiina Onikki-Rantajääskö (keskustelu)5. elokuuta 2016 kello 10.57

Juuri siksi sanoin, että viimeinen ehdotukseni olisi paras. Finnish Art and Science Terminology Database tekee selväksi, että kyse ei ole pelkästään suomenkielisestä tai suomalaisesta terminologiasta.

Ekhart GEORGI (keskustelu)25. syyskuuta 2016 kello 09.15
 
 

Taloustieteen alalla linkitetyt sanat ovat samanvärisiä kuin muut sanat. Linkit kyllä toimivat, mutta eivät erotu lukijalle.

Kaisa Jylkäs (keskustelu)18. huhtikuuta 2016 kello 18.00

Tämä on totta. Nyt taloustieteen aihealueen väri on musta, joten mustasta tekstistä linkit eivät erotu. Mikähän väri voisi olla, onko ehdotuksia?

Kaarina Pitkänen-Heikkilä (keskustelu)20. huhtikuuta 2016 kello 09.48

Sininen tai violetti voisi minusta olla hyvä.

Kaisa Jylkäs (keskustelu)27. huhtikuuta 2016 kello 21.51