Uusi asiantuntijakäyttäjä

From Tieteen termipankki
Jump to navigation Jump to search

Sivujen etsiminen

Sivuja etsitään sivun ylälaidassa olevalla hakupalkilla. Palkkiin voi syöttää etsimänsä käsitteen tai nimityksen. Mikäli haluaa hakea katkaistulla sanahaulla, ?-merkkiä voi käyttää tähän. Mikäli haettu teksti on suoraan jonkun sivun nimi, aukeaa tämä sivu heti. Mikäli näin ei ole, termipankki palauttaa listan sivuja, jotka vastaavat hakua.

Käsitesivujen muokkaaminen

Saatuasi jäsenyyden aihealueesi asiantuntijatyöryhmässä voit vapaasti muokata aihealueesi käsitesivuja. Käsitesivut pitävät sisällään aihealueen terminologian olennaisen osan. Jokainen käsitesivu vastaa yhtä käsitettä tai asiaa. Käsitesivulla on listattu kaikki ne nimitykset, joita käsitteestä käytetään. Siellä on myös käsitteen määritelmä sekä muuta käsitteen ymmärtämistä helpottavaa tietoa. Näitä tietoja pääsevät muokkaamaan vain sellaiset käyttäjät, joilla on kyseisen aihealueen asiantuntijatyöryhmän jäsenyys.

Keskustelu

Jokaisen termipankin sivun yläosassa on välilehti nimeltä "Keskustelu", josta pääsee lukemaan sivun sisällöstä käytyä keskustelua. Keskusteluun voivat osallistua kaikki termipankkiin rekisteröityneet käyttäjät. Koko aihealuetta koskeva keskustelu, esimerkiksi yhteiset linjavedot käsitteiden luokittelun suhteen tai työnjaosta sopiminen, kannattaa käydä aihealueen kotisivulla.

Yleinen keskustelualue

Mikäli termipankin käytössä ilmenee ongelmia tai nousee esiin kysymyksiä, kannattaa asiaa kysyä yleisellä keskustelualueella. Keskustelualue löytyy vasemmasta palkista, heti Etusivu-linkin alapuolelta.