Ny expert

From Tieteen termipankki
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Uusi asiantuntijakäyttäjä and the translation is 100% complete.

Sök efter sidor

Med hjälp av sökrutan högst uppe på sidan kan du söka efter nya sidor. I sökrutan skriver du in det begrepp eller den benämning du söker. Om du vill trunkera dina sökord ska du använda frågetecken (?). Om sökordet motsvara namnet på en sida öppnas denna sida automatiskt. Motsvarar sökordet inte fullständigt något namn erbjuder termbanken en lista över sidor som mer eller mindre motsvarar sökordet.

Redigera begreppssidorna

Då du har blivit medlem i en expertgrupp kan du fritt redigera de begreppssidor som finns inom ditt ämnesområde.

Diskussion

Uppe på varje sida i termbanken finns mellanbladet diskussion, "Keskustelu", där du kan läsa vad som diskuterats om den aktuella sidans innehåll. Alla som har registrerat sig som användare på termbanken kan delta i diskussionen. Det är ändå bra att föra diskussioner som berör själva ämnesområdet, t.ex. linjedragningar eller uppdelningen av arbetet, på ämnesområdets egna hemsida.

Allmänt diskussionsforum

Om det uppenbarar sig problem med användningen av termbanken eller det kommer fram frågor om termbanken kan man ta upp dem på det allmänna diskussionsforumet. Du kommer till forumet via den vänstra balken, under länken Framsida (fi. Etusivu).