Oikeustiede:yhteisön toiminnan tarkoitus

From Tieteen termipankki

yhteisön toiminnan tarkoitus

yhteisön toiminnan tarkoitus
Definition säännös tai määräys, joka määrittelee sen, mihin yhteisön toiminnassa tulisi pyrkiä
Explanation

Toiminnan tarkoitusta koskeva lain säännös voi olla täysin tai osittain tahdonvaltainen. Toiminnan tarkoitus asettaa rajat yhteisön orgaanien toimivallalle.

Osakeyhtiön toiminnan tarkoituksena on tuottaa voittoa osakkeenomistajille, jollei yhtiöjärjestyksessä määrätä toisin. Asunto-osakeyhtiön toiminnan terkoituksen toteuttamiseksi asunto-osakeyhtiö huolehtii hallinnassaan olevien kiinteistöjen ja rakennusten pidosta asunto-osakeyhtiölain ja yhtiöjärjestyksen mukaisesti. Asunto-osakeyhtiön yhtiöjärjestyksessä voidaan määrätä myös yhtiön muusta toiminnasta, joka liittyy kiinteistön tai rakennuksen käyttöön. Osuuskunnan toiminnan tarkoituksena on jäsenten taloudenpidon tai elinkeinon tukemiseksi harjoittaa taloudellista toimintaa siten, että jäsenet käyttävät hyväkseen osuuskunnan tarjoamia palveluita taikka palveluita, jotka osuuskunta järjestää tytäryhteisönsä avulla tai muulla tavalla. Osuuskunnan toiminnan tarkoituksesta voi säännöissä määrätä toisin.
Additional Information
Kirjoittaja: Veikko Vahtera

Related Concepts

Sources

VahteraV2011, s. 140-159, Mähönen&Villa2015, s. 349-353, VahteraV2017, s.48-54, Airaksinen&al2010, Mähönen&Villa2014, s. 10-11

References

Lähdeviittaus tähän sivuun:
Tieteen termipankki 3.10.2022: Oikeustiede:yhteisön toiminnan tarkoitus. (Tarkka osoite: https://tieteentermipankki.fi/wiki/Oikeustiede:yhteisön toiminnan tarkoitus.)


Siirry tarkastelemaan sivun muokkaushistoriaa →