Oikeustiede:Code civil

From Tieteen termipankki
Jump to navigation Jump to search

Code civil

Code civil
Definition Ranskan tai ranskankielisen maan siviililakikirja (ks. lakikirja), ts. säädös, joka normittaa lähtökohtaisesti koko siviilioikeuden kentän. Ranskankielisissä teksteissä ilmausta käytetään muidenkin kielialueiden siviililakikirjoista.
Explanation Suomenkielisessä kirjallisuudessa Code civil esiintyy usein sitaattilainana, alkuperäisessä ranskalaisessa kieliasussa. Jos ilmaukseen ei liity mitään määrettä, se viittaa yleensä Ranskassa vuonna 1804 voimaan tulleeseen säädökseen joko sen alkuperäisessä tai nykyisessä muodossa. Kun kyse on nimenomaan alkuperäisestä lakiteoksesta, esiintyy myös nimitys Code Napoléon (ks. Laajempi kuvaus). Säädöksen nimen suomenkielisenä käännöksenä käytetään ilmauksia (Ranskan) siviililakikirja tai siviililaki, välistä myös ilmauksia siviilikoodeksi, siviilikoodi tai siviililakikokoelma. Ranskassa Code civil lyhennetään yleensä C. civ., mutta myös CC on käytössä.
Additional Information
Kirjoittaja: Heikki Pihlajamäki

Equivalents

Code civilranska
Code Napoléon (luo nimityssivu)ranska

Related Concepts

Sources

VanCaenegemRC1992

References

Lähdeviittaus tähän sivuun:
Tieteen termipankki 28.9.2021: Oikeustiede:Code civil. (Tarkka osoite: https://tieteentermipankki.fi/wiki/Oikeustiede:Code civil.)


Siirry tarkastelemaan sivun muokkaushistoriaa →