Kielitiede:näkökulma

From Tieteen termipankki
Jump to navigation Jump to search

näkökulma

näkökulma
Definition asema tai asenne, josta kuvattua tai kerrottua tilannetta tarkastellaan
Explanation Näkökulma-termiä käytetään esimerkiksi spatiaalisten tai temporaalisten suhteiden sekä narratiivisten asemointien, affektien ja asenteiden ilmaisukeinojen kuvauksissa.
Additional Information Esimerkkejä: VISK §1467 "Referoinnin esitystapoihin liittyy kysymys siitä, miltä kannalta ja kenestä käsin referaatti esitetään. Se voidaan esittää alkuperäisen puhetilanteen ja puhujan näkökulmasta tai siirtää meneillään olevan puhetilanteen mukaiseksi, referoijan tässä ja nyt ‑tilanteesta lähteväksi." §1413 "Tämä osoittaa, että esiin on otettu aiemmin käsittelemätön tarkoite tai uusi näkökulma jo tunn(ist)ettuun tarkoitteeseen, kun taas tuo ~ toi mm. osoittaa tarkoitetta joka ei ole puhetilanteessa keskeinen."

Equivalents

viewpointenglanti

Related Concepts

Sources

LeinoP1993, VISK2008

References

Lähdeviittaus tähän sivuun:
Tieteen termipankki 21.1.2021: Kielitiede:näkökulma. (Tarkka osoite: https://tieteentermipankki.fi/wiki/Kielitiede:näkökulma.)


Siirry tarkastelemaan sivun muokkaushistoriaa →Property "Käsite" (as page type) with input value "Kielitiede:" contains invalid characters or is incomplete and therefore can cause unexpected results during a query or annotation process.