Ravitsemustiede:maitohappokäyminen

Tieteen termipankista

maitohappokäyminen

Tämä sivu on vielä tarkistamatta
maitohappokäyminen
Määritelmä maitohappobakteerien hapettomissa olosuhteissa aikaansaama käymisreaktio, jonka tuloksena maitosokerista syntyy maitohappoa
Selite Sitä hyödynnetään paitsi hapanmaitovalmisteissa, myös hapantaikinan ja kestomakkaroiden valmistuksessa sekä kasvisten säilönnässä.

Erikieliset vastineet

lactic acid fermentationenglanti (English)

Käytetyt lähteet

Parkkinen&Rautavirta2006

Alaviitteet

Lähdeviittaus tähän sivuun:
Tieteen termipankki 24.12.2024: Ravitsemustiede:maitohappokäyminen. (Tarkka osoite: https://tieteentermipankki.fi/wiki/Ravitsemustiede:maitohappokäyminen.)