Ravitsemustiede:maillardin reaktio

    Tieteen termipankista

    Maillardin reaktio

    Tämä sivu on vielä tarkistamatta
    Maillardin reaktio
    Määritelmä aminohappojen ja sokereiden välinen reaktiosarja, jossa ruoka-aineisiin muodostuu ruskeita ja aromikkaita yhdisteitä
    Selite Maillardin reaktio tapahtuu sekä kasvi- että eläinperäisissä elintarvikkeissa niitä paahdettaessa tai paistettaessa. Reaktion kaikkia yksityiskohtia ei tunneta.

    Erikieliset vastineet

    Maillard reactionenglanti (English)

    Käytetyt lähteet

    Parkkinen&Rautavirta2006

    Alaviitteet

    Lähdeviittaus tähän sivuun:
    Tieteen termipankki 15.11.2024: Ravitsemustiede:maillardin reaktio. (Tarkka osoite: https://tieteentermipankki.fi/wiki/Ravitsemustiede:maillardin reaktio.)