Siirry sisältöön

Ravitsemustiede:maillardin reaktio

Tieteen termipankista

Maillardin reaktio

Tämä sivu on vielä tarkistamatta
Maillardin reaktio
Määritelmä aminohappojen ja sokereiden välinen reaktiosarja, jossa ruoka-aineisiin muodostuu ruskeita ja aromikkaita yhdisteitä
Selite Maillardin reaktio tapahtuu sekä kasvi- että eläinperäisissä elintarvikkeissa niitä paahdettaessa tai paistettaessa. Reaktion kaikkia yksityiskohtia ei tunneta.

Erikieliset vastineet

Maillard reactionenglanti (English)

Käytetyt lähteet

Parkkinen&Rautavirta2006

Alaviitteet

Lähdeviittaus tähän sivuun:
Tieteen termipankki 5.12.2025: Ravitsemustiede:maillardin reaktio. (Tarkka osoite: https://tieteentermipankki.fi/wiki/Ravitsemustiede:maillardin reaktio.)