Ympäristötieteet:pastörointi
pastörointi
pastörointi |
Määritelmä
Menetelmä, jolla elintarvikkeista, kuten maidosta, oluesta ja viinistä, tuhotaan mikrobeja pitämällä niitä jonkin aikaa 60–90 °C:n lämpötilassa, ko. nesteen kiehumispisteen alapuolella (BS).
Määritelmä (en)
Process, involving the elevation of temperature for an appropriate period of time, for the purpose of either inactivating micro-organisms, particularly pathogens, or decreasing their number below a specified level (EN 1085:1997).
Määritelmä (ee)
Protsess, milles temperatuuri teatavaks ajaks tõstetakse, et mikroorganisme, eriti patogeenseid, toimetuks muuta või nende arvukust teatava piirini vähendada.
Erikieliset vastineet
pasteurization | englanti (English) | |
pasteurisation | englanti (English) | |
pasterizācija | latvia (latviešu) | |
pasterizavimas | liettua (lietuvių) | |
pasteurisation | ranska (français) | |
pastörisering | ruotsi (svenska) | |
Pasteurisierung | saksa (Deutsch) | |
пастеризация | venäjä (русский) | |
pastöörimine | viro (eesti) | |
pastöriseerimine | viro (eesti) |
Käytetyt lähteet
Alaviitteet
Lähdeviittaus tähän sivuun:
Tieteen termipankki 15.11.2024: Ympäristötieteet:pastörointi. (Tarkka osoite: https://tieteentermipankki.fi/wiki/Ympäristötieteet:pastörointi.)