Källsida

From Tieteen termipankki
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Lähdesivu and the translation is 100% complete.

Referenserna som finns på begreppsidorna och i källförteckningen är direkt kopplade till respektive källas källsida. Referensen fungerar också som källsidans namn. Nedan följer anvisningar på hur referensen ska anges.

Om det är fråga om en monografi eller en artikel av en enskild författare bildas förkortningen av författarens efternamn, den första bokstaven från förnamnet och publiceringsåret.

EfternamnF2012

Är det fråga om en monografi eller en artikel med flera författare ska man i källan ange författarnas efternamn (åtskilda med tecknet &) samt publiceringsåret.

Efternamn&Efternamn2012

Om det är fråga om en artikelsamling eller någon annan källa som har många författare eller där det är krångligt att ange författarna kan man som referens ange en förkortning av materialets namn och därefter publiceringsåret. Eftersom ett och samma verk kan förkortas på olika sätt lönar det sig att först kolla i termbankens källförteckning om det redan finns en förkortning av samma verk. På källsidan anges alla uppgifter om källan. Därtill ska man längst ner på sidan även ha med följande rad:

<noinclude>{{Källsida}}</noinclude>

På detta sätt vet termbanken om att sidan i fråga är en källsida och uppgifterna flyttas automatiskt till källförteckningen.