Kasvatustieteet:oppilashuolto

From Tieteen termipankki
Jump to navigation Jump to search

oppilashuolto

oppilashuolto
Definition moniammatillista toimintaa, jolla edistetään oppilaan hyvää oppimista, psyykkistä ja fyysistä terveyttä, sekä ylläpidetään ja edistetään sosiaalista hyvinvointia
Explanation Oppilashuoltoon sisältyvät opetussuunnitelman mukainen oppilashuolto sekä oppilashuollon palvelut, joita ovat kansanterveyslaissa tarkoitettu kouluterveydenhuolto sekä lastensuojelulaissa tarkoitettu kasvatuksen tukeminen. Oppilashuolto kuuluu kaikille kouluyhteisössä työskenteleville ja sitä toteutetaan yhteistyössä oppilaiden ja kotien kanssa. Oppilashuoltotyötä voidaan koordinoida ja kehittää oppilashuoltoryhmässä. Oppilashuolto kuuluu myös esiopetuksessa oleville lapsille. Esiopetuksen oppilashuolto on sekä yhteisöllistä että yksilöllistä tukea. Sen tavoitteena on luoda terve ja turvallinen kasvu- ja oppimisympäristö sekä lapsen kehityksen ja oppimisen esteiden varhainen tunnistaminen ja niihin puuttuminen.

Sources

KKS2012

References

Lähdeviittaus tähän sivuun:
Tieteen termipankki 29.1.2022: Kasvatustieteet:oppilashuolto. (Tarkka osoite: https://tieteentermipankki.fi/wiki/Kasvatustieteet:oppilashuolto.)


Siirry tarkastelemaan sivun muokkaushistoriaa →