Ravitsemustiede:viinihappo

Tieteen termipankista

viinihappo

Tämä sivu on vielä tarkistamatta
viinihappo
Määritelmä luontaisesti monissa hedelmissä, esimerkiksi viinirypäleissä esiintyvä happo
Selite Sitä syntyy myös viinin valmistuksessa.  Viinihapon suolat ovat tartraatteja, joiden käyttö hapettumisenestoaineena (E 334-E 337) on sallitu hedelmä- ja kasvisvalmisteissa sekä virvoitusjuomissa. Anglosaksisten ruokaohjeiden termi ”cream of tartar” on viinihapon suoloja, viinikiveä. Sitä käytetään alentamaan ruoan pH:ta.

Erikieliset vastineet

tartaric acidenglanti (English)

Käytetyt lähteet

Parkkinen&Rautavirta2006

Alaviitteet

Lähdeviittaus tähän sivuun:
Tieteen termipankki 11.3.2025: Ravitsemustiede:viinihappo. (Tarkka osoite: https://tieteentermipankki.fi/wiki/Ravitsemustiede:viinihappo.)