Ravitsemustiede:viinihappo

    Tieteen termipankista

    viinihappo

    Tämä sivu on vielä tarkistamatta
    viinihappo
    Määritelmä luontaisesti monissa hedelmissä, esimerkiksi viinirypäleissä esiintyvä happo
    Selite Sitä syntyy myös viinin valmistuksessa.  Viinihapon suolat ovat tartraatteja, joiden käyttö hapettumisenestoaineena (E 334-E 337) on sallitu hedelmä- ja kasvisvalmisteissa sekä virvoitusjuomissa. Anglosaksisten ruokaohjeiden termi ”cream of tartar” on viinihapon suoloja, viinikiveä. Sitä käytetään alentamaan ruoan pH:ta.

    Erikieliset vastineet

    tartaric acidenglanti (English)

    Käytetyt lähteet

    Parkkinen&Rautavirta2006

    Alaviitteet

    Lähdeviittaus tähän sivuun:
    Tieteen termipankki 15.11.2024: Ravitsemustiede:viinihappo. (Tarkka osoite: https://tieteentermipankki.fi/wiki/Ravitsemustiede:viinihappo.)