Filosofia:liha

Tieteen termipankista

liha

liha
Määritelmä Merleau-Pontylla kokemus pinnasta
Selite Merleau-Ponty (1908-1961) halusi ylittää subjekti-objekti-erottelun käsitteen "liha" avulla, joka viittaa ruumiin olemukseen. Hänelle se merkitsee kokemusta pinnasta, jossa on sisäpuoli, mutta jossa kuitenkin sisäpuoli ja ulkopuoli kohtaavat. Tämä kuvastaa Merleau-Pontyn näkemystä siitä, että ruumis on sekä havaitsija että havaituksi tuleva.

Erikieliset vastineet

fleshenglanti (English)
carneespanja (español)
carneitalia (italiano)
carneportugali (português)
vianderanska (français)
köttruotsi (svenska)
Fleischsaksa (Deutsch)
fileeviro (eesti)

Lähikäsitteet

Käytetyt lähteet

Moran2000

Alaviitteet

Lähdeviittaus tähän sivuun:
Tieteen termipankki 21.12.2024: Filosofia:liha. (Tarkka osoite: https://tieteentermipankki.fi/wiki/Filosofia:liha.)