Filosofia:liha

    Tieteen termipankista

    liha

    liha
    Määritelmä Merleau-Pontylla kokemus pinnasta
    Selite Merleau-Ponty (1908-1961) halusi ylittää subjekti-objekti-erottelun käsitteen "liha" avulla, joka viittaa ruumiin olemukseen. Hänelle se merkitsee kokemusta pinnasta, jossa on sisäpuoli, mutta jossa kuitenkin sisäpuoli ja ulkopuoli kohtaavat. Tämä kuvastaa Merleau-Pontyn näkemystä siitä, että ruumis on sekä havaitsija että havaituksi tuleva.

    Erikieliset vastineet

    fleshenglanti (English)
    carneespanja (español)
    carneitalia (italiano)
    carneportugali (português)
    vianderanska (français)
    köttruotsi (svenska)
    Fleischsaksa (Deutsch)
    fileeviro (eesti)

    Lähikäsitteet

    Käytetyt lähteet

    Moran2000

    Alaviitteet

    Lähdeviittaus tähän sivuun:
    Tieteen termipankki 21.11.2024: Filosofia:liha. (Tarkka osoite: https://tieteentermipankki.fi/wiki/Filosofia:liha.)