Uskontotiede:transnationaalisuus

From Tieteen termipankki
Jump to navigation Jump to search

transnationaalisuus

transnationaalisuus
Definition ihmisten ja ihmisryhmien ylläpitämät ylirajaiset, kulttuuriset, sosiaaliset, poliittiset ja taloudelliset suhteet toisiin valtioihin. Käsitettä käytetään erityisesti kansainvälisten muuttoliikkeiden ja maahanmuuttajien tutkimuksessa.
Explanation Transnationaalisuuden tutkimus on lähtöisin antropologiasta ja sen avulla tuodaan esiin yksilöiden, perheiden ja yhteisöjen toimijuus kansainvälisessä, valtioiden välissä tilassa. Käsite soveltuu hyvin uskonnollisten yhteisöjen tutkimukseen, sillä useille uskonnollisille liikkeille kansainväliset yhteydet ovat tärkeitä. Näihin lukeutuvat uskonnollisten opettajien ja oppilaiden liikkuvuus, lähetystyö ja mediatuotteet. Myös uskonnollisesti motivoidut kansainväliset avioliitot ovat yleisiä.
Additional Information

Kirjoittaja: Tuomas Martikainen


Kirjallisuutta:

Ebaugh, Helen Rose & Janet Saltzman Chafetz (eds.) 2002. Religion across Borders: Transnational Immigrant Networks. Walnut Creek: Altamira.

Levitt, Peggy 2001. The Transnational Villagers. Berkeley: University of California Press.

Schiller, Nina Glick, Linda Green Basch & Cristina Szanton-Blanc (toim.) 1992. Towards a transnational perspective on migration: Race, class, ethnicity, and nationalism reconsidered. New York: The New York Academy of Sciences.References

Lähdeviittaus tähän sivuun:
Tieteen termipankki 19.1.2022: Uskontotiede:transnationaalisuus. (Tarkka osoite: https://tieteentermipankki.fi/wiki/Uskontotiede:transnationaalisuus.)


Siirry tarkastelemaan sivun muokkaushistoriaa →