Bilda en ny arbetsgrupp

From Tieteen termipankki
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Työryhmän luominen and the translation is 88% complete.
Outdated translations are marked like this.

Då man vill bilda en ny arbetsgrupp ska man meddela om detta till sidans upprätthållare, som sedan gör de installationer som är nödvändiga.

Logga in på termbanken och gå till MediaWikis installationsportfölj. Redigera filen LocalSettings.php enligt följande:

  1. Ange en ny namnrymd med hjälp av kommandot wfAddNamespace( N, 'X' );. Vid N: skriv in ett tal större än 1100 och vid X:skriv in det nya ämnesområdets namn.
    Nu skapas en namnrymd, användarrätt och användargrupp som motsvarar det angivna namnet. För att kunna redigera de sidor som finns inom namnrymden krävs en användarrätt som användargruppen och termbankens upprätthållare har.
  2. Lägg till den färg i $wgTermbankColors som valts som den nya arbetsgruppens färg (kan även göras i ett senare skede9.

Skapa en sida som motsvarar arbetsgruppen (t.ex. Språkvetenskap). Se modelle från de sidor som redan finns.

Skapa en sida i Termipankki-namnrymden som motsvara arbetsgruppen, t.ex. Termipankki:Språkvetenskap. Lägg till texten [[Has default form::Käsite]].

Se till att arbetsgruppen medlem/medlemmar har registrerat sig i termbanken. Lägg till dem i arbetsgruppen på sidan Toiminnot:Käyttöoikeudet.

Om ämnesområdet är i behov av ämnesspecifika begreppsposter ska man redigera sidorna Malline:Begrepp och Lomake:Begrepp. Ange på sidan med blanketten HTML-kategorierna areafield field-aihealue på nya rader (observera att ämnesområdet här ska anges med liten begynnelsebokstav).