Oikeustiede:todistajan ja asiantuntijan vakuutus

From Tieteen termipankki
Jump to navigation Jump to search

todistajan ja asiantuntijan vakuutus

todistajan ja asiantuntijan vakuutus
Definition todistajalta ja asiantuntijalta oikeudenkäynnissä ennen suullista kuulemista otettava vakuutus siitä, että he antavat lausuntonsa totuudenmukaisesti
Explanation

Sekä asiantuntijan että todistajan pitää ennen jutun pääkäsittelyssä tapahtuvaa kuulemista vakuuttaa, että he antavat lausuntonsa on totuudenmukaisesti.

Todistajan vakuutuksesta säädetään oikeudenkäymiskaaren 17 luvun 44 §:ssä. Todistajan vakuutuksen sisältö on seuraava: "Minä N. N. lupaan ja vakuutan kunniani ja omantuntoni kautta, että minä todistan ja kerron kaiken totuuden tässä asiassa siitä mitään salaamatta tai siihen mitään lisäämättä taikka sitä muuttamatta."

Asiantuntijan vakuutuksesta säädetään OK 17 luvun 45 §:ssä Asiantuntijan vakuutuksen sisältö on seuraava: "Minä N. N. lupaan ja vakuutan kunniani ja omantuntoni kautta, että täytän parhaan ymmärrykseni mukaan minulle annetun asiantuntijatehtävän."
Additional Information
Kirjoittaja: Mikko Vuorenpää

Related Concepts

Sources

Lappalainen&Rautio2017

References

Lähdeviittaus tähän sivuun:
Tieteen termipankki 27.9.2021: Oikeustiede:todistajan ja asiantuntijan vakuutus. (Tarkka osoite: https://tieteentermipankki.fi/wiki/Oikeustiede:todistajan ja asiantuntijan vakuutus.)


Siirry tarkastelemaan sivun muokkaushistoriaa →