Oikeustiede:kunnallinen liikelaitos

From Tieteen termipankki

kunnallinen liikelaitos

kunnallinen liikelaitos
Definition kunnan toimialalla toimiva liikelaitos, jonka kunta tai kuntayhtymä on perustanut omaan organisaatioonsa liiketoimintaa tai liiketaloudellisten periaatteiden mukaan hoidettavaa tehtävää varten
Explanation

Kunnallinen liikelaitos voi olla kunnan liikelaitos tai kuntayhtymän liikelaitos. Kunnan tai kuntayhtymän liikelaitokset eivät ole itsenäisiä oikeushenkilöitä vaan osa kunnan tai kuntayhtymän organisaatiota. Kunta ja kuntayhtymä vastaavat siten liikelaitostensa velvoitteista ja vastuista.

Kunnallisen liikelaitoksen nimessä tulee olla sana liikelaitos. Nimitystä liikelaitoskuntayhtymä käytetään kuntien ja kuntayhtymien yhdessä perustamasta kuntayhtymästä, jonka tehtävänä on kunnallisen liikelaitoksen ylläpitäminen.

Kunnallisten liikelaitosten asema tullee muuttumaan Euroopan unionin sääntelyn vuoksi siten, että ne eivät voisi toimia liikelaitosmuodossa kilpailutilanteessa markkinoilla.
Additional Information
Kirjoittaja: Heikki Harjula

Related ConceptsReferences

Lähdeviittaus tähän sivuun:
Tieteen termipankki 6.12.2022: Oikeustiede:kunnallinen liikelaitos. (Tarkka osoite: https://tieteentermipankki.fi/wiki/Oikeustiede:kunnallinen liikelaitos.)


Siirry tarkastelemaan sivun muokkaushistoriaa →SLYpalkki.jpg