Oikeustiede:integroitu piiri

From Tieteen termipankki

integroitu piiri | piirimalli

integroitu piiri
piirimalli
Definition puolijohdealustaan sijoitettujen virtapiirien kytkentöjen kokonaisuus tai sen komponentti, jotka suorittavat elektronisia piiritoimintoja toiminnallisena kokonaisuutena siten, että komponenteista vähintään yksi on aktiivinen
Explanation

Integroidun piirin piirimallin suoja on harvinainen suojamuoto, joka luetaan teollisoikeuksiin. Erityislakiin viitataan myös tekijänoikeuslaissa. Ennen piirin valmistamista on suunniteltava piirimalli. Piirimalli kuvaa integroidun piirin osien sijoittelua. Tämä kolmiulotteinen sijoittelu voidaan toteuttaa tai ilmaista millä tavoin tahansa. Piirimallin tai sen osan on oltava omaperäinen.

Piirimalli on rekisteröitävä kahden vuoden kuluessa piirimallin levittämisestä yleisölle. Rekisteriviranomaisena on Patentti- ja rekisterihallitus. Suoja-aika on voimassa kymmenen vuotta.

Käytetyt lähteet: Laki yksinoikeudesta integroidun piirin piirimalliin (32/1991); Neuvoston direktiivi (87/54/ETY) puolijohdetuotteiden piirimallien oikeudellisesta suojasta
Additional Information
Kirjoittaja: Anniina Huttunen

Related Concepts

Sources

Haarmann&Mansala2012

References

Lähdeviittaus tähän sivuun:
Tieteen termipankki 1.7.2022: Oikeustiede:integroitu piiri. (Tarkka osoite: https://tieteentermipankki.fi/wiki/Oikeustiede:integroitu piiri.)


Siirry tarkastelemaan sivun muokkaushistoriaa →SLYpalkki.jpg