Oikeustiede:AIPPI

From Tieteen termipankki

AIPPI

AIPPI (luo nimityssivu)
Definition AIPPI (Association Internationale pour la Protection de la Propriété Intellectuelle, International Association for the Protection of Intellectual Property) on kansainvälinen yhdistys, jonka tarkoituksena on parantaa ja edistää immateriaalioikeuksien suojaa sekä kansainvälisesti että kansallisesti.
Explanation

AIPPI perustettiin alan johtavien keskieurooppalaisten oikeustutkijoiden ja käytännön asiantuntijoiden aloitteesta vuonna 1897. Järjestön ensimmäinen kongressi pidettiin jo samana vuonna Wienissä. Järjestön 44. kongressi pidetään vuonna 2014 Torontossa.

AIPPIn tärkeimpänä työmuotona on tutkia ja verrata eri maiden immateriaalioikeuksia koskevaa lainsäädäntöä selvittäen samalla mahdollisuuksia lakien yhdenmukaistamiseen ja suojan parantamiseen. Tässä tarkoituksessa AIPPI on hyväksynyt kongresseissaan yli 700 julkilausumaa ja raporttia.

AIPPI-järjestöllä on lähes 9000 jäsentä yli 100 eri maasta. Järjestön sihteeristö toimii Zürichissä, Sveitsissä. Suomea edustaa Suomen AIPPI ry.

Käytetyt lähteet

http://www.aippi.org, http://www.aippi.fi
Additional Information
Kirjoittaja: Marcus Norrgård

Equivalents

International Association for the Protection of Intellectual Property (luo nimityssivu)englanti
Association Internationale pour la Protection de la Propriété Intellectuelle (luo nimityssivu)ranskaReferences

Lähdeviittaus tähän sivuun:
Tieteen termipankki 29.1.2023: Oikeustiede:AIPPI. (Tarkka osoite: https://tieteentermipankki.fi/wiki/Oikeustiede:AIPPI.)


Siirry tarkastelemaan sivun muokkaushistoriaa →SLYpalkki.jpg