Language Technology:regular-expression

From Tieteen termipankki
Jump to navigation Jump to search

regular expression

regular expression
Definition yksinkertaisilla operaatioilla muodostettu lauseke, joka kuvaa merkkijonojen joukkoa tai säännöllistä relaatiota
Explanation

Säännöllisten lausekkeiden formalismeja on useita: Unixin Grepin ja Egrepin, Perl-ohjelmointikielen, Xeroxin XFST-ohjelman jne. formalismit. Nämä ovat keskenään pääosin yhteismitallisia, joskin toisissa on huomattavissa määrin laajennuksia toisiin verrattuna. Kaikilla näillä formalismeilla voidaan määritellä säännöllisiä kieliä (ja joillakin myös säännöllisiä relaatioita).

Kaikissa säännöllisten lausekkeiden formalismeissa voidaan muodostaa lausekkeita koostamalla niitä yksittäisistä aakkoston merkeistä, peräkkäinasettelulla, muodostamalla vaihtoehtoja ja toistamalla. Esim. säännöllinen lauseke "(aa)*|b" kuvaa niitä merkkijonoja, jotka koostuvat joko parillisesta määrästä a-kirjaimia tai yhdestä b-kirjaimesta.

Equivalents

expression régulièreranska
expression rationelleranska
reguljärt uttryckruotsi
säännöllinen lausekesuomi

Related ConceptsReferences

Lähdeviittaus tähän sivuun:
Tieteen termipankki 26.1.2022: Language Technology:regular-expression. (Tarkka osoite: https://tieteentermipankki.fi/wiki/Language Technology:regular-expression.)


Siirry tarkastelemaan sivun muokkaushistoriaa →