Kielitiede:affordanssi

From Tieteen termipankki

affordanssi | tarjouma

affordanssi
tarjouma (ei vakiintunut)
Definition (toisen kielen oppimisen tutkimuksessa) ympäristön tarjoama tuki, joka mahdollistaa kielen oppimisen edistymisen
Explanation Affordanssin käsite on peräisen ekologisesta psykologiasta. Toisen kielen oppimisen tutkimuksessa affordanssin käsitteellä kuvataan sitä, miten (kielellinen) ympäristö, tukee kielenoppimista. Ympäristö toimii affordanssina vain silloin, kun se otetaan käyttöön ja edistää oppimista. Uuden kielen oppimisen affordansseina voi toimia oppijan ympäristössään (oppitunnilla, työssä, vapaa-aikana jne.) kohtaamat toiset ihmiset, heidän käyttämänsä kieli (puhe, tekstit) ja kehollinen vuorovaikutus sekä myös eri kielenkäyttö- ja kielenoppimistilanteiden fyysisen ympäristön ominaispiirteet (tilat, esineet, teknologia. Affordanssin käsitettä käytetään myös esim. psykologiassa ja kasvatustieteissä. Suomenkieliseksi käännökseksi on esitetty mm. tarjoumaa.

Equivalents

affordanceenglanti

Related Concepts

Sources

Gibson1979, Suni2008, van Lier2000

References

Lähdeviittaus tähän sivuun:
Tieteen termipankki 2.10.2022: Kielitiede:affordanssi. (Tarkka osoite: https://tieteentermipankki.fi/wiki/Kielitiede:affordanssi.)


Siirry tarkastelemaan sivun muokkaushistoriaa →