Kasvatustieteet:yksityinen elinkeinonharjoittaja

From Tieteen termipankki
Jump to navigation Jump to search

yksityinen elinkeinonharjoittaja

yksityinen elinkeinonharjoittaja
Definition Yksityinen elinkeinonharjoittaja tarkoittaa itsenäistä yrittäjää ja luonnollista henkilöä, joka harjoittaa liiketoimintaa yksityisliikkeenä omissa nimissään ilman erillistä juridista organisaatiota (Villa et al., 2007). Yksityisestä elinkeinonharjoittajasta käytetään usein yleiskielessä nimitystä toiminimi (ks. toiminimi).
Explanation Yksityinen elinkeinonharjoittaja edustaa hallinnollisesti yksinkertaisinta liiketoiminnan harjoittamisen tapaa. Yksityinen elinkeinonharjoittaja ei ole yhtiö tai oikeushenkilö, vaan itsenäinen yrittäjä, joka toimii omissa nimissään vastaten itse sitoumuksistaan. Hän siis vastaa itse kaikista yritystoiminnan velvoitteista. Kuitenkin myös elinkeinotoiminnan varat ovat vapaasti käytettävissä yksityisen elinkeinonharjoittajan yksityistaloudessa. Yksityinen elinkeinonharjoittaminen soveltuu hyvin liiketoimintaan, joka ei sisällä suuria taloudellisia riskejä ja jossa toiminnan tulos on tarkoitus ensisijaisesti tulouttaa yrittäjälle henkilökohtaisesti.  (Villa et al., 2007)
Yksityisiä elinkeinonharjoittajia sinänsä aihealuuena ei ole tutkittu paljoakaan, mutta nämä yrittäjät sisältyvät helposti tutkimuksiin, jotka käsittelevät yksinyrittäjyyttä tai ylipäänsä yrittäjyyttä yksilökeskeisenä ilmiönä.

Equivalents

private entrepreneurenglanti

Sources

YVI-sanakirja, VillaS&OssaJ&SaarnilehtoA2007

References

Lähdeviittaus tähän sivuun:
Tieteen termipankki 29.1.2022: Kasvatustieteet:yksityinen elinkeinonharjoittaja. (Tarkka osoite: https://tieteentermipankki.fi/wiki/Kasvatustieteet:yksityinen elinkeinonharjoittaja.)


Siirry tarkastelemaan sivun muokkaushistoriaa →