Kasvatustieteet:kauppias

From Tieteen termipankki
Jump to navigation Jump to search

kauppias

kauppias
Definition Kauppias on kaupan toimialalla (ks. toimiala) toimiva yrittäjä (ks. yrittäjä). Kauppias voi olla yksityisyrittäjä tai osa suurempaa kauppaketjua (esim. K-ryhmä).
Explanation Kauppiastyö ja -ura liittyvät vahvasti yrittäjyyteen (ks. Home, 2007). Kuten yrittäjyyttä yleensä myös kauppiasyrittäjyyttä pyritään lisäämään ja vahvistamaan (Home, 2007). On huomattavaa, että kauppa toimialana (ks. toimiala) tarjoaa runsaasti yrittäjyysmahdollisuuksia (ks. yrittäjyysmahdollisuus). Kauppiasyrittäjyys voi myös tarjota toimivan väylän yrittäjyyteen ja siihen voi liittyä erityisiä etuja, vaikka toki myös haasteita (ks. Paulamäki, 2007).
Kansainvälisellä tasolla kauppiasyrittäjyyttä sinänsä on tutkittu verrattain vähän. Suomessa kauppiasyrittäjyyteen liittyen on tehty joitakin opinnäytteitä ja väitöskirjoja (esim. Paulamäki, 2007). Kauppiasyrittäjyys kiinnostaa kuitenkin oppilaitoksissa ja siihen liittyen järjestetään myös erilaisia kursseja.

Equivalents

shopkeeperenglanti
storekeeperenglanti
merchantenglanti

Sources

YVI-sanakirja, HomeN2007, PaulamäkiJ2007

References

Lähdeviittaus tähän sivuun:
Tieteen termipankki 29.1.2022: Kasvatustieteet:kauppias. (Tarkka osoite: https://tieteentermipankki.fi/wiki/Kasvatustieteet:kauppias.)


Siirry tarkastelemaan sivun muokkaushistoriaa →