Eläinlääketiede:seurantatutkimus

From Tieteen termipankki
Jump to navigation Jump to search

seurantatutkimus

seurantatutkimus
Definition eläinten pakollinen joukkotutkimus jossa tutkitaan eläinten terveydentilaa ja eläintautien esiintymistä
Explanation

Elintarviketurvallisuusvirasto voi toteuttaa eläinten pakollisen joukkotutkimuksen. Seurantatutkimus on toteutettava, jos eläintautitilanne sitä edellyttää tai jos Euroopan unionin lainsäädännössä niin edellytetään. Elintarviketurvallisuusvirasto voi toteuttaa seurantatutkimuksen itse tai määrätä sen muun valvontaviranomaisen tehtäväksi. Seurantatutkimukset kuuluvat pakollisiin terveysvalvontaohjelmiin. Seurantatutkimuksia voidaan tehdä myös luonnonvaraisista eläimistä. Elintarviketurvallisuusviraston on laadittava suunnitelma eläinten yleisen terveydentilan ja eläintautien esiintymisen seurannasta.

Evira ohjaa ja johtaa seurantaohjelmien toteutumista antamalla seurantaohjelmien näytteenottoon tarvittavat määräykset ja ohjeet muille viranomaisille. Aluehallintovirastot antavat määräykset alueensa kunnaneläinlääkäreille. https://www.evira.fi/elaimet/elainten-terveys-ja-elaintaudit/elaintautien-vastustaminen-ja-valvonta/

Related Concepts

Sources

eläintautilaki 441/2013, elintarviketurvallisuusvirasto

References

Lähdeviittaus tähän sivuun:
Tieteen termipankki 16.4.2021: Eläinlääketiede:seurantatutkimus. (Tarkka osoite: https://tieteentermipankki.fi/wiki/Eläinlääketiede:seurantatutkimus.)


Siirry tarkastelemaan sivun muokkaushistoriaa →