Avoin tiede:avoin oppiminen

  From Tieteen termipankki

  avoin oppiminen

  avoin oppiminen
  Definition suuntaus, jonka tarkoituksena on laajentaa oppimaan pääsyä ja osallistumista kaikille madaltamalla esteitä sekä lisäämällä saavutettavuutta, esteettömyyttä, tarjontaa ja oppijakeskeisyyttä
  Explanation Avoin oppiminen tapahtuu usein digitaalista teknologiaa hyödyntäen ja se monipuolistaa opetuksen, oppimisen, tiedon luomisen, yhteiskehittämisen ja jakamisen mahdollisuuksia sekä yhdistää muodollisen ja vapaamuotoisen oppimisen reittejä.
  Additional Information Open education -termi on englanninkielisessä tutkimuksessa avointa oppimista vastaava käsite. Open education -termi on laajempi kuin suomen kielen avoin koulutus - ja avoin opetus -termit. Englanninkielinen open learning -termi viittaa avoimen oppimisen tutkimustraditiossa etäopetukseen.

  Equivalents

  Open Educationenglanti
  öppet läranderuotsi(suositeltu)
  Offene Bildung (luo nimityssivu)saksa

  Sources

  https://avointiede.fi/fi/oppiminen

  References

  Lähdeviittaus tähän sivuun:
  Tieteen termipankki 22.9.2023: Avoin tiede:avoin oppiminen. (Tarkka osoite: https://tieteentermipankki.fi/wiki/Avoin tiede:avoin oppiminen.)


  Property "Nimitys" (as page type) with input value "Nimitys:" contains invalid characters or is incomplete and therefore can cause unexpected results during a query or annotation process.