Ravitsemustiede:suositeltava saanti

    Tieteen termipankista

    suositeltava saanti | RI

    suositeltava saanti (suositeltu)
    RI
    Määritelmä ravintoaineen määrä, joka turvaa tarvetta vastaavan saannin lähes kaikilla terveillä ihmisillä
    Selite Suositeltava saanti sisältää varmuusvaran, jonka määrittelyssä otetaan huomioon ravinnontarpeen vaihtelut väestössä. Suositeltava saanti lasketaan lisäämällä ravintoaineen keskimääräiseen tarpeeseen kaksi keskihajontaa, jolloin suosteltava määrä kattaa lähes kaikkien (97,5 %) terveiden ihmisten ravintoaineen tarpeen. Suositeltavan saannin määrittelyssä otetaan huomioon sukupuoli ja ikäryhmä sekä raskaus ja imetys. Suositeltavaa saantia käytetään ruokavalioiden suunnittelussa ryhmätasolla, esim. ruokapalveluissa, ja sitä voidaan käyttää suuntaa antavana tavoitteena yksilöille. Suositeltavasta saannista käytetään yleisesti lyhennettä RI (recommended intake).

    Erikieliset vastineet

    recommended intakeenglanti (English)


    Alaviitteet

    Lähdeviittaus tähän sivuun:
    Tieteen termipankki 15.11.2024: Ravitsemustiede:suositeltava saanti. (Tarkka osoite: https://tieteentermipankki.fi/wiki/Ravitsemustiede:suositeltava saanti.)