Ravitsemustiede:tyrosiini
tyrosiini
Tämä sivu on vielä tarkistamatta
tyrosiini |
Määritelmä
aminohappo
Selite
Elimistö pystyy muodostamaan tyrosiinia muista aminohapoista, eikä sitä tarvitse saada ravinnosta sellaisenaan. Juuston pintaan saattaa kypsytyksen aikana kiteytä tyrosiinia, kun kaseiinin vedensidontakyky vähenee ja nestettä erottuu. Tyrosiinin kiteytyminen voi näkyä pitkään kypsytettyjen juustojen pinnassa valkoisena kertymänä.
Lisätiedot
kreik. tyros=juusto
Erikieliset vastineet
tyrosine | englanti (English) |
Käytetyt lähteet
Alaviitteet
Lähdeviittaus tähän sivuun:
Tieteen termipankki 19.12.2024: Ravitsemustiede:tyrosiini. (Tarkka osoite: https://tieteentermipankki.fi/wiki/Ravitsemustiede:tyrosiini.)