Ravitsemustiede:makeutusaine
makeutusaine
Tämä sivu on vielä tarkistamatta
makeutusaine |
Määritelmä
ryhmänimi lisäaineille, jotka antavat makeutta elintarvikkeeseen, mutta jotka eivät ole sokereita
Selite
Lisäaineiksi luokiteltuja makeutusaineita ovat sokerialkoholit eli polyolit: sorbitoli (E 420), mannitoli (E 421), isomalti ja isomaltitoli (E 953), maltitoli ja maltitolisiirappi (E 965), laktitoli (E 966), ksylitoli (E 967) ja ertytritoli (E 968). Energiattomia makeutusaineita ovat: asesulfaami K (E 950), aspartaami (E 951), syklaamihappo ja sen Na-, K- ja Ca- suolat (E 952), sakariini ja sen Na-, K- ja Ca-suolat (E 954), sukraloosi (E 955), taumatiini (E 957), neohesperidiini DC (E 959) ja aspartaamiasesulfaamisuola (E 962). Sokerit ovat makeutusaineita, jotka eivät ole lisäaineita. Tagatoosi vähäenergiainen makeutusaine, joka EU:Ssa luokitellaan uuselintarvikkeeksi.
Erikieliset vastineet
sweetener | englanti (English) |
Käytetyt lähteet
Alaviitteet
Lähdeviittaus tähän sivuun:
Tieteen termipankki 15.11.2024: Ravitsemustiede:makeutusaine. (Tarkka osoite: https://tieteentermipankki.fi/wiki/Ravitsemustiede:makeutusaine.)