Ravitsemustiede:maitohappobakteeri
maitohappobakteeri
Tämä sivu on vielä tarkistamatta
maitohappobakteeri |
Määritelmä
elintarvikkeiden valmistuksessa yleisesti hyödynnetty bakteeri
Selite
Maitohappobakteereita ovat mm. laktobasillit (Lactobacillus) ja bifidobakteerit (Bifidobacterium). Niiden toiminnan lopputuotteena syntyy maitohappoa. Luonnostaan niitä on esim. hapanmaitovalmisteissa ja hapankaalissa, ja niitä myös lisätään elintarvikkeisiin probiooteiksi. Maitohappobakteereita on myös erilaisissa ravintolisissä ja lääkkeissä. Maitohappobakteerit kuuluvat ihmisen elimistön normaaliin bakteeristoon. Ne mm. torjuvat ravinnossa esiintyvien haitallisten bakteerien vaikutusta.
Erikieliset vastineet
lactic acid bacterium | englanti (English) |
Käytetyt lähteet
Alaviitteet
Lähdeviittaus tähän sivuun:
Tieteen termipankki 15.11.2024: Ravitsemustiede:maitohappobakteeri. (Tarkka osoite: https://tieteentermipankki.fi/wiki/Ravitsemustiede:maitohappobakteeri.)