Ravitsemustiede:etikkahappo
etikkahappo
Tämä sivu on vielä tarkistamatta
etikkahappo |
Määritelmä
elintarvikkeissa luontaisesti esiintyvä happo
Selite
Sitä valmistetaan myös etikkahappokäymisen avulla esimerkiksi viinistä tai kemiallisesti. Etikkahappoa (E 260) ja asetaatteja (E 261-E 263) käytetään säilöntäaineena tai happamuuden säätöaineena. Ruoanvalmistuksessa käytetyt etikat sisältävät etikkahappoa. Etikan säilövä vaikutus perustuu elintarvikkeen pH:n alenemiseen.
Erikieliset vastineet
acetic acid | englanti (English) |
Käytetyt lähteet
Alaviitteet
Lähdeviittaus tähän sivuun:
Tieteen termipankki 15.11.2024: Ravitsemustiede:etikkahappo. (Tarkka osoite: https://tieteentermipankki.fi/wiki/Ravitsemustiede:etikkahappo.)