Ravitsemustiede:vähäkuituinen vilja
vähäkuituinen vilja
vähäkuituinen vilja | |||
valkoinen vilja | (vältettävä) |
Määritelmä
vilja, josta jyvän kuori ja alkio on poistettu ja jäljellä on pelkkä jyvän ydinosa
Selite
Vähäkuituisessa viljassa on noin 80 % vähemmän kuitua kuin täysjyväviljassa. Tavallinen vehnäjauho ja kuorittu riisi ovat esimerkkejä vähäkuituisesta viljasta. Vähäkuituisia viljavalmisteita ovat esimerkiksi vehnäjauhoista valmistetut leivonnaiset, vähäkuituinen leipä ja pastatuotteet.
Alaviitteet
Lähdeviittaus tähän sivuun:
Tieteen termipankki 15.11.2024: Ravitsemustiede:vähäkuituinen vilja. (Tarkka osoite: https://tieteentermipankki.fi/wiki/Ravitsemustiede:vähäkuituinen vilja.)