pasteurisation
Tieteen termipankista
Luo tämän nimityksen perusteella käsite uudelle aihealueelle:
pastörointi (Ympäristötieteet)
Menetelmä, jolla elintarvikkeista, kuten maidosta, oluesta ja viinistä, tuhotaan mikrobeja pitämällä niitä jonkin aikaa 60–90 °C:n lämpötilassa, ko. nesteen kiehumispisteen alapuolella (BS).
Kieliopillinen koodaus (englanti)
Sanaluokka | |
Suku | |
Alkuperä |
Kieliopillinen koodaus (ranska)
Sanaluokka | |
Suku | feminiini |
Alkuperä |
Alaviite
Lähdeviittaus tähän sivuun:
Tieteen termipankki 15.11.2024: Nimitys:pasteurisation.
(Tarkka osoite: https://www.tieteentermipankki.fi/wiki/Nimitys:pasteurisation.)
Noudettu kohteesta ”https://tieteentermipankki.fi/w/index.php?title=Nimitys:pasteurisation&oldid=399051”