Oikeustiede:lisätyön tarjoamisvelvollisuus

Kohteesta Tieteen termipankki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

lisätyön tarjoamisvelvollisuus

lisätyön tarjoamisvelvollisuus
Määritelmä työnantajan työsopimuslain mukainen velvollisuus tarjota osa-aikatyötä tekevälle työntekijälle lisää hänelle sopivia töitä ja tehtäviä
Selite Työnantajalla on velvollisuus tarjota lisätyötä palveluksessaan oleville osa-aikatyötä tekeville työntekijöilleen, jos hän tarvitsee lisää työntekijöitä ko. osa-aikatyöntekijöille sopiviin tehtäviin. Kysymys voi olla lisätunneista tai kokoaikaisesta tehtävästä. Kaikilla osa-aikatyötä tekevillä on oikeus lisätyöhön riippumatta siihen, millä perusteella he tekevät osa-aikatyötä. Mikäli lisätyön vastaanottaminen edellyttää sellaista koulutusta, jonka työnantaja voi työntekijän soveltuvuuteen nähden järjestää, työntekijälle on annettava tällainen koulutus. Lisätyön tarjoamisvelvollisuus syrjäyttää ns. takaisinottovelvoitteen piirissä olevien aiemmin irtisanottujen työntekijöiden oikeuden päästä takaisin töihin. Lomautetuilla, perhevapaalta palaavilta ja kollektiiviperusteisen irtisanomisuhan alla olevilla työntekijöillä on ensisijainen oikeus kyseisiin tehtäviin osa-aikatyöntekijöihin nähden.
Lisätiedot
Kirjoittaja: Seppo Koskinen

LähikäsitteetAlaviitteet

Lähdeviittaus tähän sivuun:
Tieteen termipankki 26.03.2019: Oikeustiede:lisätyön tarjoamisvelvollisuus. (Tarkka osoite: https://tieteentermipankki.fi/wiki/Oikeustiede:lisätyön tarjoamisvelvollisuus.)


Siirry tarkastelemaan sivun muokkaushistoriaa →