Oikeustiede:kansallinen kaupunkipuisto

From Tieteen termipankki
Jump to: navigation, search

kansallinen kaupunkipuisto

kansallinen kaupunkipuisto
Definition Maankäytön suunnittelua ohjaavana välineenä on mahdollista perustaa kaupunkimaisen ympäristön suojelemiseksi kansallinen kaupunkipuisto. Se on statukseltaan kaavassa osoitettua puistoaluetta pysyvämpi.
Explanation Maankäyttö- ja rakennuslain (MRL 132/1999) 68 §:n mukaan kaupunkimaiseen ympäristöön kuuluvan alueen kulttuuri- tai luonnonmaiseman kauneuden, luonnon monimuotoisuuden, historiallisten ominaispiirteiden tai siihen liittyvien kaupunkikuvallisten, sosiaalisten, virkistyksellisten tai muiden erityisten arvojen säilyttämiseksi ja hoitamiseksi voidaan perustaa kansallinen kaupunkipuisto. Siihen voidaan osoittaa alueita, jotka kaavassa on osoitettu puistoksi, virkistys- tai suojelualueeksi, arvokkaaksi maisema-alueeksi tai muuhun kansallisen kaupunkipuiston tarkoituksen kannalta sopivaan käyttöön. Puistoon osoitetaan ensi sijassa kunnan, valtion tai muun julkisyhteisön omistuksessa olevia alueita. Muita alueita puistoon voidaan osoittaa omistajan suostumuksella. Kansallisen kaupunkipuiston perustamisesta päättää ympäristöministeriö. Puisto voidaan perustaa kunnan hakemuksesta.
Additional Information
Kirjoittaja: Erkki J. Hollo

Related Concepts

Sources

Ekroos&Majamaa2015, Hallberg&al2015, HolloE2006

References

Lähdeviittaus tähän sivuun:
Tieteen termipankki 20.06.2019: Oikeustiede:kansallinen kaupunkipuisto. (Tarkka osoite: https://tieteentermipankki.fi/wiki/Oikeustiede:kansallinen kaupunkipuisto.)


Siirry tarkastelemaan sivun muokkaushistoriaa →