Oikeustiede:konfliktiteoria

From Tieteen termipankki
Jump to: navigation, search

konfliktiteoria

konfliktiteoria
Definition Keskeisen ja relevantin lähestymistavan konfliktitutkimuksessa voi jäsentää konfliktiteorian käsitteellä. Konfliktiteoria käsittelee sellaisia asioita kuin konfliktien luonne, syntyperä, syyt, dynamiikka ja kehittyminen sekä konfliktinratkaisu, sen esteet, eri muodot, toimivuus ja yhteiskunnallinen konteksti.
Explanation Konfliktiteoria on hyvin väljä käsite, joka kattaa hyvin monenlaisia lähestymistapoja konflikteihin ja niiden käsittelyyn ja ratkaisemiseen. Konflikteja on lähestytty muun taloustieteestä, sosiologiasta, psykologiasta, antropologiasta, politiikan tutkimuksesta, rauhantutkimuksesta, ja oikeustieteestä käsin. Yksi konfliktiteorian keskeinen tehtävä on määritellä ja analysoida konfliktitutkimuksen keskeisiä peruskäsitteitä kuten konflikti, konfliktinratkaisu, vaihtoehtoinen konfliktinratkaisu ja sovittelu. Konfliktiteoria on viime vuosikymmeninä painottunut hyvin paljon neuvottelu- ja sovitteluteorian suuntaan.
Additional Information
Kirjoittaja: Kaijus Ervasti

Related Concepts

Sources

ErvastiK2004, Ervasti&Nylund2014

References

Lähdeviittaus tähän sivuun:
Tieteen termipankki 17.06.2019: Oikeustiede:konfliktiteoria. (Tarkka osoite: https://tieteentermipankki.fi/wiki/Oikeustiede:konfliktiteoria.)


Siirry tarkastelemaan sivun muokkaushistoriaa →SLYpalkki.jpg