Oikeustiede:työnantajan sijainen

From Tieteen termipankki
Jump to: navigation, search

työnantajan sijainen

työnantajan sijainen
Definition työsopimuksen solmineen työnantajan omaan organisaatioon kuuluva edustaja, joka johtaa ja valvoo työntekijän työtä
Explanation Työnantaja ei saa siirtää itselleen kuuluvaa työnjohto- ja valvontaoikeutta toiselle ilman työntekijän suostumusta. Työnantajalla on kuitenkin työsopimuslain 1 luvun 9 §:n mukaan oikeus käyttää edustajaa työn johto- ja valvontatehtävissä (työnantajan sijainen). Työnantajana toimivan henkilön ei siten tarvitse itse käytännössä osallistua työn johtoon ja valvontaan. Jos työnantajana on yhteisö, käyttävät työnantaja-asemaan liittyviä oikeuksia yhteisön organisaatioon kuuluvat henkilöt. He ovat työsopimuslain 1 luvun 9 §:ssä tarkoitettuja työnantajan sijaisia. Työnantajayhteisössä voi eri organisaatiotasoilla olla useitakin työnantajan edustajana toimivia henkilöitä. Työnantaja on vastuussa sijaisen työntekijälle aiheuttamasta vahingosta, jos sijainen on aiheuttanut sen virheellään tai laiminlyönnillään tehtävää suorittaessaan.
Additional Information
Kirjoittaja: Jaana Paanetoja

Related ConceptsReferences

Lähdeviittaus tähän sivuun:
Tieteen termipankki 13.8.2020: Oikeustiede:työnantajan sijainen. (Tarkka osoite: https://tieteentermipankki.fi/wiki/Oikeustiede:työnantajan sijainen.)


Siirry tarkastelemaan sivun muokkaushistoriaa →