Oikeustiede:pysyvä työrauhavelvoite

From Tieteen termipankki
Jump to: navigation, search

pysyvä työrauhavelvoite

pysyvä työrauhavelvoite
Definition julkistyönantajien, virkamiesyhdistysten ja virkamiesten lakisääteinen, ajallisesti rajoittamaton velvollisuus välttää määrättyjä työtaistelutoimenpiteitä voimassa olevasta virkaehtosopimuksesta riippumatta
Explanation Pysyvä työrauhavelvollisuus pohjautuu virkaehtosopimuslakien säännöksiin, joissa rajoitetaan oikeutta käyttää työtaistelukeinoja. Voimassa olevaa palvelussuhdetta koskevista työtaistelutoimenpiteistä sallittuja ovat vain lakko ja työsulku, joissa kaikkien virkatehtävien suorittaminen keskeytetään (pl. suojelutyö). Erilaiset osittaiset työstä kieltäytymiset tai työstä sulkemiset ovat näin ollen kiellettyjä. Lakkoon tai työsulkuun saa ryhtyä vain vastapuolen painostamiseksi. Poliittiset ja myötätuntotyötaistelutoimenpiteet ovat kiellettyjä. Virkamies / viranhaltija ei saa osallistua lakkoon muutoin kuin siihen ryhtyneen virkamiesyhdistyksen päätöksen perusteella.
Additional Information
Kirjoittaja: Jaana Paanetoja

Related ConceptsReferences

Lähdeviittaus tähän sivuun:
Tieteen termipankki 14.10.2019: Oikeustiede:pysyvä työrauhavelvoite. (Tarkka osoite: https://tieteentermipankki.fi/wiki/Oikeustiede:pysyvä työrauhavelvoite.)


Siirry tarkastelemaan sivun muokkaushistoriaa →