Oikeustiede:kirkollinen laki

From Tieteen termipankki
Jump to: navigation, search

kirkollinen laki

kirkollinen laki
Definition ainoastaan Suomen evankelis-luterilaista kirkkoa koskeva ja sen hallinnossa sovellettavaksi säädetty laki, joka ei ole kirkkolaki
Explanation Kirkkolainsäädäntöön, joskaan eivät varsinaiseen kirkkolakijärjestelmään kuuluvia ovat vain Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa sovellettaviksi tulevat ns. kirkolliset lait. Tällaisia ovat tällä hetkellä laki evankelis-luterilaisen kirkon virkaehtosopimuksista, laki evankelis-luterilaisen kirkon työehtosopimuksista, laki evankelis-luterilaisen kirkon työmarkkinalaitoksesta, laki kirkon keskusrahastosta, laki eräiden kirkollisten suoritusten perusteista ja laki evankelis-luterilaisten seurakuntien virkataloista ja rahastosta.

Kirkollinen laki ei ole kirkkolaki eikä sitä säädetä kirkkolain säätämisjärjestyksessä. Kirkollisen lain säätämiseen ehdotus voi tulla myös muualta kuin kirkolliskokouksesta ja vaikka ehdotus sen säätämiseen olisikin tullut kirkolliskokouksesta, voidaan eduskunnassa lain sisältöä myös muuttaa.

Kirkollisen lain voidaan katsoa sisältyvän laajempaan käsitteeseen kirkkolainsäädäntö.
Additional Information
Kirjoittaja: Pekka Leino

Related ConceptsReferences

Lähdeviittaus tähän sivuun:
Tieteen termipankki 18.06.2019: Oikeustiede:kirkollinen laki. (Tarkka osoite: https://tieteentermipankki.fi/wiki/Oikeustiede:kirkollinen laki.)


Siirry tarkastelemaan sivun muokkaushistoriaa →SLYpalkki.jpg