Oikeustiede:huolellisuusvelvoite, huolellisuusperiaate

Kohteesta Tieteen termipankki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

huolellisuusvelvoite | huolellisuusperiaate

huolellisuusvelvoite
huolellisuusperiaate
Määritelmä menetteleminen toiminnan laadun edellyttämällä huolellisuudella ja varovaisuudella siitä aiheutuvien haittojen ehkäisemiseksi
Selite Huolellisuusperiaate koskee lähinnä pilaavia tai pilaantumisen vaaraa aiheuttavia toimintoja, mutta myös muutoin ympäristöä muuttavia toimintoja. Toiminnanharjoittajan tulee olla perillä toimintansa haitallisista vaikutuksista ja pyrkiä ehkäisemään tai välttämään tarpeettomien haittavaikutusten syntymistä aina, kun se on teknis-taloudellisesti mielekästä. Toiminnanharjoittajan on seurattava käytettyjen teknisten menetelmien muutoksia ja menetelmien parantamismahdollisuuksia. Periaatteen sisältö on muotoiltu eri laeissa osin eri tavoin. Periaatteen sisältö vaihtelee toiminnan laadun ja laajuuden suhteen. Laajamittaisen toiminnan harjoittajalta edellytetään huolellisempaa toimintaa kuin pienimuotoisen ja vähän vaikutuksia aiheuttavan toiminnan harjoittajalta.
Lisätiedot
Kirjoittaja: Arto Hietaniemi

Lähikäsitteet

Käytetyt lähteet

HolloE2009, Ekroos&al2010, Kuusiniemi&al2013

Alaviitteet

Lähdeviittaus tähän sivuun:
Tieteen termipankki 25.03.2019: Oikeustiede:huolellisuusvelvoite, huolellisuusperiaate. (Tarkka osoite: https://tieteentermipankki.fi/wiki/Oikeustiede:huolellisuusvelvoite, huolellisuusperiaate.)


Siirry tarkastelemaan sivun muokkaushistoriaa →