Oikeustiede:huolellisuusvelvoite, huolellisuusperiaate

From Tieteen termipankki
Jump to: navigation, search

huolellisuusvelvoite | huolellisuusperiaate

huolellisuusvelvoite
huolellisuusperiaate
Definition menetteleminen toiminnan laadun edellyttämällä huolellisuudella ja varovaisuudella siitä aiheutuvien haittojen ehkäisemiseksi
Explanation Huolellisuusperiaate koskee lähinnä pilaavia tai pilaantumisen vaaraa aiheuttavia toimintoja, mutta myös muutoin ympäristöä muuttavia toimintoja. Toiminnanharjoittajan tulee olla perillä toimintansa haitallisista vaikutuksista ja pyrkiä ehkäisemään tai välttämään tarpeettomien haittavaikutusten syntymistä aina, kun se on teknis-taloudellisesti mielekästä. Toiminnanharjoittajan on seurattava käytettyjen teknisten menetelmien muutoksia ja menetelmien parantamismahdollisuuksia. Periaatteen sisältö on muotoiltu eri laeissa osin eri tavoin. Periaatteen sisältö vaihtelee toiminnan laadun ja laajuuden suhteen. Laajamittaisen toiminnan harjoittajalta edellytetään huolellisempaa toimintaa kuin pienimuotoisen ja vähän vaikutuksia aiheuttavan toiminnan harjoittajalta.
Additional Information
Kirjoittaja: Arto Hietaniemi

Related Concepts

Sources

HolloE2009, Ekroos&al2010, Kuusiniemi&al2013

References

Lähdeviittaus tähän sivuun:
Tieteen termipankki 4.6.2020: Oikeustiede:huolellisuusvelvoite, huolellisuusperiaate. (Tarkka osoite: https://tieteentermipankki.fi/wiki/Oikeustiede:huolellisuusvelvoite, huolellisuusperiaate.)


Siirry tarkastelemaan sivun muokkaushistoriaa →